-
خانه
-
وبلاگ
-
ضایعات الکترونیکی
ضایعات الکترونیکی
استخراج طلا از ضایعات الکترونیک کاری است که این روزه به جهت وجود حجم زیادی ضایعات الکترونیکی و مخصوصا موبایل مورد توجه قرار گرفته است قابل ذکر است که میانگین طلای معادن جهان حدود ۲.۷ گرم بر تن است اما این میزان درباره گوشیهای تلفن همراه بیش از ۳۰۰ گرم در هر یک تن موبایل است و این معنا که استخراج طلا از زبالههای موبایل به مراتب پرسودتر از فعالیت در معادن محدود طلاست.علاوه بر طلا فلزاتی مثل پلاتین،پالادیوم،نقره و مس بسته به نوع قطعهنیز میتوان استحصال کرد. ما در این قسمت تمامی روشها و تمامی قطعات رو به شما ارائه میدهیم تا کسب و کار خودتون رو راه اندازی بکنید.
بازیافت طلا از ضایعات الکترونیکی، جواهرات، سکهها و دیگر محصولات حاوی طلا، یکی از مهمترین روشهای حفاظت از محیط زیست و بهرهوری از منابع طبیعی است. با توجه به اینکه طلا یکی از گرانبهاترین فلزات است، بازیافت آن، علاوه بر محافظت از محیط زیست، اقتصادی و مقرون به صرفه است.یکی از روشهای استفاده شده برای بازیافت طلا، استفاده از محلول حاوی هیپوکلریت سدیم و اسید هیدروکلریک است. هیپوکلریت سدیم به عنوان یک تمیز کننده قدرتمند و اسید هیدروکلریک به عنوان یک اسید قوی، میتوانند به طور موثری به بازیافت طلا کمک کنند.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و آگاهی بیشتر از اهمیت حفظ منابع طبیعی، آینده کار بازیافت فلزات گرانبها از قطعات به سمت بهبود و بهینهسازی خواهد رفت. در آینده، با توسعه تکنولوژیهای جدید، فرآیند بازیافت فلزات گرانبها از قطعات پیچیدهتر و با کارایی بیشتری صورت خواهد گرفت.
برای مثال، فناوریهایی مانند انرژی لیزری و الکتروشیمیایی میتوانند در فرآیند بازیافت فلزات گرانبها از قطعات به کار رود. همچنین، استفاده از روشهای هوشمند و خودکار در فرآیند بازیافت فلزات نیز به دلیل کاهش خطاهای انسانی و افزایش کارایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
نیتریک اسید به دلیل خاصیت اکسیداسیون بالایی که نسبت به سایر اسیدها دارد نقش ویژه ای در بازیافت فلزات گرانبها از جمله طلا در قطعات الکترونیکی دارد اما بر خلاف تصورات عموم این روش یک روش کارآمد برای تمامی قطعات نیست!!! در پست های قبلی وبسایت به صورت مفصل راجب روکشهای آبکاری بحث شده است، که روکش های آبکاری از سه لایه مس و یک لایه نیکل و لایه ای نازک از طلا تشکیل شده است . هدف از ابکاری در قسمت های پشت بردها به خصوص بردهای مخابراتی ربطی به رسانایی بالای طلا ندارد!! بلکه برای جلوگیری از اکسید شدن مس و نیکل است تا برد تخریب نشود.
امروزه افراد سودجو که تاهمین چندماه پیش کار بازیافت به گوششون هم نخورده بود،یک شب ردای استادی به تن کردند و با تبلیغات پوچ و واهی وعده درآمد میلیونی ،به افراد آموزش داده و بردها و قطعات هم دستهای خود(به اصطلاح پشتیبان)با مقدار طلای غیر واقعی به مردم فروخته اند. در این پست به معرفی یکی از این قطعات پرداخته شده است.
خازن های سرامیکی داری مقادیری پالادیوم و نقره هست که در فرایند بازیافت فلزات گرانبها به خاطر وجود این قطعات در انواع بردها ضروری و منطقی است که اقدام به بازیافت فلزات مذکور کنید.
استخرج طلا از رم های کامپیوتر یکی از مهمترین قسمت های بازیافت فلزات گرانبها است زیاد کننده علاقه به این دارد به دلیل اینکه مقادیر زیادی طلا نقره و پالادیوم در آن ها موجود می باشد.در این پست مقادیر طلای رم ها برای شما ارائه شده است.به طور عمده سه نوع رم وجود دارد.پایه رم ها متفاوت دارای یک مقدار یکسان طلا نیستند. این به برند شرکت تولیدی و کاربرد رم بستگی دارد. اگر پایه های رم دارای خراش اضافی باشند ، به این معنی است که بیشتر طلا زباله دارد. اما طلا در هر نوع تراشه ic رم ثابت است.
سیپییوها از جمله قطعات الکترونیکی هستند که در بازار ایران در میان بازیافت کنندگان از محبوبیت خاصی برخوردار است، بسیاری هم به اشتباه و عدم اطلاعات کافی از نوع و مقدار طلایی که این قطعات دارند اقدام به خرید میکنند که در انتهای بازیافت با عدم رضایت از طلای خروجی مواجه میشوند. در این پست تا جایی که امکان داشته به معرفی انواع سیپییوها و مقدار طلایی را که شرکتهای سازنده استفاده کردهاند،پرداخته شده است.
روشهای گوناگونی برای بازیابی طلا وجود دارد یکی از این روش ها معکوس است از این روش میتوان برای بازیابی طلای قطعات الکترونیکی و جواهرات آبکاری شده استفاده کرد. این روش برای بازیابی طلای آبکاری شده جواهرات روش مناسبی است چراکه در این روش قطعات جواهرسازی آسیبی نمی بیند و شکل اولیه خود را حفظ میکنند ، فقط طلایی که با استفاده از الکترولیز بر روی این قطعات نشسته است با آبکاری معکوس از روی این قطعات دوباره برداشته می شود البته می توان از این روش برای استخراج طلا از قطعات الکترونیکی نیز استفاده کرد.
یکی از روش های استخراج طلا از پایه های رم ، استفاده از هیدروژن پراکسید به جای اسید نیتریک است است. در این روش پایه های رم را وارد اسید هیدروکلریک کرده و تحت دما بگذارید. اسید هیدروکلریک خود به تنهایی قابلیت حل کردن مس و سایر فلزات پایه را نداشته و در نهایت قابلیت جدا کردن روکش های طلایی از سطح پایه های رم را ندارد به همین دلیل با استفاده از خاصیت اکسیداسیون آب اکسیژنه، باعث انحلال فلزات پایه، پایه رم شده و در نهایت روکش های طلای موجود پایه رم از پایه جدا شده و در اسید معلق می ماند.
گوشی های موبایل طلای قابل توجهی را دار هستند وعلاوه بر طلا ،حاوی نقره ،پالادیوم و مقدار کمی پلاتین نیز هستند که می توانید همه موارد را بازیافت کنید.یک کیلو برد موبایل قدیمی شامل برند نوکیا،سونی اریکسون،آلکاتل،زیمنس وسامسونگ قدیمی دکمه ای دارای یک گرم طلای ۲۴ عیار و ۶ گرم نقره می باشد،در بردهای خیلی قدیمی موبایل مانند برند آلکاتل و زیمنس تا ۱/۵ گرم طلا استخراج میشود. در بردهای چینی دو سیم کارت از آی سی های کمتری و طلای کمتری زیر سی پی یو استفاده شده که از لحاظ قیمت تقریبا نصف برد های قدیمی قیمت گذاری میشوند همچنین بردهای هندی لحاظ ضخامت، بردها بسیار نازک هستند و از آی سی های کمتری استفاده شده و کیپد های آنها به جای آبکاری طلا از کربن استفاده شده که معمولا دکمه های آنها سیاه رنگ هستند و قیمت این بردها تقریبا به ترتیب یک چهارم و یک دوم قیمت بردهای اصلی و چینی است.