در بخش استخراج طلا از سنگهای معدنی امروزه در کشور ما و سایر کشورها سه روش ذوب، سیانوراسیون و تیزاب سلطانی در حال انجام هستند. اولین چیزی که شما قبل از اقدام به فراوری باید توجه کنید پاسخ به سولات زیر است است .(هدف از این پست آگاهسازی صاحبان کارگاهها و کارخانههای فراوری کشور است که تحت مجوز رسمی و چارچوب قوانین جمهوری اسلامی فعالیت دارند)
سوال 1) چه حجمی از خاک برای استخراج مد نظر شماست؟
سوال 2) این سنگ دارای چه مقدار طلا است؟
سوال 3) نوع سنگ از نظر ساختار چگونه است؟
جواب سوال 1) برای تناژهای بالا ترجیح شما سیانور و روش ذوب باشد،تیزاب سلطانی برای مقادیر کم مناسب است . با روش تیزاب سلطانی با کمترین امکانات شما روزانه 200 کیلو میتوانید فراوری کنید.
در صورت استخراج با کوره دوار ظرفیت اسمی کوره را بدانید، بر فرض مثال کوره با ظرفیت 500کیلو ،نصف ظرفیت اسمی خاک خالص میتواند بارگیری کند. و نهایتا با یک کوره دوار بتوانید دو بار در روز ذوب کنید.
روش سیانور هیچ محدودیتی ندارد و از 50 کیلو تا 500تن هم فراوری میشود و چون آب اصلیترین مواد استخراج به حساب میاد هزینه کمتری نسبت به دو روش دیگر دارد.
جواب سوال 2) در این قسمت ابتدای هزینه استخراج هر سه روش رو باید محاسبه کنید. در روش ذوب موادهایی که برای تمام خاکها یکسان هستند عبارتند از سرب ، کربنات سدیم سبک و بوراکس..... برای هر یک تن نزدیک 300 کیلو سرب و لیتارژ باید استفاده شود که قیمت هر کیلو سرب در مورخه 1400/1/07 56هزار تومان است و قیمت لیتارژ هم در نظر بگیریم ، برای یک تن نزدیک 13 میلیون تومان سرب و لیتارژ نیاز است . به ازای هر 1 تن خاک بین 700 تا 1 تن کربنات استفاده میشود نزدیک 3تا 4 میلیون هزینه کربنات سدیم است ..... در مجموع نزدیک 18 میلیون تومان هزینه استخراج به روش ذوب است.(نرخ مبنا بر اساس قیمت در ابتدای سال 1400 در نظر گرفته شده است)
هزینه در روش سیانوراسیون به دو صورت حساب میشود. یک مورد برای رسوب با پودر روی و دیگری کربن اکتیو، که مورد اول برای تناژهای بسیار کم و دومی برای تناژهای بالا هست . هزینه متد با کربن فعال برای هر یک تن و عیار 12پیپیام نزدیک 1 میلیون الی 1.5 میلیون تومان هست و به ازای هر 6 PPM افزایش 250 هزار تومان به هزینه استخراج افزود میشود(قیمت براساس نرخ مواد در اردیبهشت 1400). برای خاکهایی که درصد طلای موجود در آن اصطلاحا کم عیار است این متد بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که روش سیانوراسیون مشابه روش ذوب نیازمند تجهیز کارگاه است و بر خلاف هزینه استخراج کم ، هزینه تجهیز کارگاه بالا است .
برای خاکهای پر عیار و عیار متوسط (40پیپیام) در صورتی که شرط تناژ برقرار باشد روش تیزاب سلطانی بهترین روش است و نسبت به دو روش قبلی هزینه تجهیز کاگاه بسیار کم و در مواقعی اصلا تجهیز کارگاه نیازی نیست.
جواب سوال 3) ساختار سنگ بحثی است که باید هزینه فراوری را در نظر بگیرید. بر فرض مثال سنگهای سولفوره چندین روش برای از بین بردن سولفور وجود دارد(برای مطالعه روش شیمیایی سولفور زدایی کلیک کنید) که یکی از این روشهای تشویه هست. شما باید برآورد هزینه کنید که اگر بخواهید روش شیمیایی کار کنید حتما باید تشویه کنید ،آیا صرفه اقتصادی دارد یا نه؟؟ روش فایراسی نیازی به تشویه ندارد چرا که دمای بالا باعث آزادسازی گوگرد میشود.
عزیزانی که قصد ورود به عرصه فرآوری محصولات معدنی دارند، بدون تحقیق و مطالعه و مشاوره با کارشناس در این حیطه به هیچ وجه تصمیم به اجرا نکنند. ما با علم و تجربه کاری و دلایل منطقی و عملی شما را در این راه راهنمایی،آموزش و متخصص میکنیم. میتوانید از تیم ما به عنوان مشاوره کارگاه خود کمک بگیرید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
326 روز پیشسلام،تشویه کردن در روش تیزاب سلطانی چقد مهمه؟
ارسال پاسخاگه نکنین چی میشه؟
گلدگلد۷۰۰۰۰
324 روز پیشسلام . تشویه سنگ های سولفوره اولویت شما باشد ، البته در مقدار زیاد باید کوره تشویه داشته باشید ، و یا اکسیداسیون مرطوب انجام دهید
ارسال پاسخناشناس
234 روز پیشسلام شما خودتان سنگشا نمی خرید
ارسال پاسخگلدگلد۷۰۰۰۰
167 روز پیشسلام . خرید داریم
ارسال پاسخناشناس
95 روز پیشسلام.تلفن وادرس بفرمایید
ارسال پاسخگلدگلد۷۰۰۰۰
4 روز پیش۰۹۱۴۷۴۷۹۶۱۸
ارسال پاسخناشناس
52 روز پیشکوره تشویه هزینش چنده
ارسال پاسخگلدگلد۷۰۰۰۰
4 روز پیشسلام . ۰۹۱۴۷۴۷۹۶۱۸
ارسال پاسخ